Lopen zonder poespas

Handboek voor de beginnende hardloper en zij die het nog één keer willen proberen

Mijn eerste boek: De Tien, de halve en de hele is ontzettend goed ontvangen. Ik kreeg heel veel positieve reacties en inmiddels is de vierde druk aanstaande. Sommigen brachten als min-puntje in dat het boek niet geschikt was voor beginners. Nu was dat ook niet de bedoeling, maar het zette me wel aan het denken. Er zijn veel boeken en projecten die zich richten op beginnende hardlopers, dus zocht ik naar een originele insteek. Na enige tijd had ik zoveel ideeën voor een origineel hardloopboek, dat ik naar de uitgever (Volt) stapte. Die reageerde enthousiast en zo kwam het dat ‘Lopen zonder poespas’ in januari 2022 is verschenen. Het is informatief, uiteraard, en het leest lekker weg. Het is ook een mooi boek geworden, vierkleurendruk met prachtige foto’s, handige tabellen en duidelijke afbeeldingen. En je maakt kennis met Lante en Pressy, die ook beginnen met hardlopen. En dat gaat bij hen niet vanzelf…. Gebruik het menu hieronder voor meer informatie.

Informatie over ‘Lopen zonder poespas’

‘Lopen zonder poespas is een handboek voor beginnende hardlopers en zij die het nog één keer willen proberen. Ook voor andere, meer ervaren hardlopers bevat het boek nuttige informatie. Zij moeten dezelfde klippen omzeilen als de beginners. Hoe houd je blessure’s buiten de deur? Hoe kun je luisteren naar je lichaam? Hoe zorg je dat het leuk blijft, en dat je progressie boekt? Hoe vind je een passend trainingsschema? Hoe voorkom je dat je verstrikt raakt in een wirwar van adviezen, materialen, gadgets, hardloopapps en trainingsmethodes?

Dit boek richt zich op de basics van hardlopen en houdt de poespas voorlopig buiten de deur. Je leert waar het echt om gaat: om regelmaat, om geduld, om zelfkennis en leren omgaan met een schema. 

Bestellen

Het boek is in januari 2018 verschenen. Het bevat 192 bladzijden, fullcolour en de vaste verkoopprijs is vastgesteld op € 25,00. Om het boek te bestellen, maak je € 25,00 over op NL38 INGB 0008 4859 63 t.n.v. RobVeer.Com, Overberg. Ik zal het boek zo snel mogelijk naar je verzenden. Vergeet daarbij niet je naam en adres te vermelden, zodat ik weet waar het boek naartoe moet. Alle boeken die via deze site worden besteld bevatten een handgeschreven bericht met handtekening. Vind je het leuk als ik een persoonlijke boodschap in je boek schrijf, voor jezelf of een ander, geef dat dan aan bij je bestelling of via de e-mail.

De inhoud beslaat zes delen

Deel 1 – DE BIJSLUITER

Ga nog niet meteen hardlopen. Deze zaken moet je weten voordat je begint met je eerste hardlooptraining. Lees dus eerst deze bijsluiter!

Deel 2 – EEN SCHEMA

Je gaat op zoek naar een schema dat goed bij je past en leert hoe je daar goed mee om kunt gaan. Je mag eindelijk de wei in!

Deel 3 – ZO WORD JE EEN HARDLOPER

Je leert over regelmaat en geduld, over de hond uitlaten, en over ruiters te paard. Wat voor hardloper wil jij worden?

Deel 4 – HAAL MEER UIT JE TRAINING

Het is niet vanzelfsprekend dat trainen je beter maakt. Je kunt hard trainen en toch niet beter worden. Waar moet je op letten?

Deel 5 – KIJK VERDER DAN JE SCHEMA

Je bent goed bezig als je drie keer in de week hardloopt, maar het vraagt meer als je gezond en fit in het leven wilt staan. Wat komt er nog meer bij kijken?

Deel 6 – JE KOPPIE DOET OOK MEE

Hardlopen doe je niet alleen met je benen. Motivatie en wilskracht houden je in beweging. Wat kun je daarover leren?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *